Tolpoortjes op de Franse Autowegen

Péage-Tolwegen in Frankrijk
Vinci Autoroutes

Speciale Badge Voor De Snelweg In Frankrijk

Om uw reis naar een van onze luxe vakantiewoningen in Zuid-Frankrijk zo prettig mogelijk te laten verlopen, raden wij u aan om een paar weken voordat u vertrekt alvast een tolbadge te kopen. Dit is een speciale badge met een houder die u aan de binnenkant van uw voorruit kunt plakken, meestal naast de achteruitkijkspiegel waar de zwarte deeltjes in de ruit zitten.

De lange files bij de tolpoortjes zijn vanaf dat moment niet meer voor u. U kunt met uw badge rustig de Franse auto’s volgen in de richting van een poortje waarboven een bord met ’30km’ hangt waar u (als de situatie dit toestaat) met 30 km per uur kunt doorrijden. 

Tolbadge kopen zonder jaarabonnement

Voor deze badges geldt dat u alleen die maanden wanneer u gebruik maakt van de badge, er abonnementskosten in rekening worden gebracht. U ontvangt een factuur en de abonnementskosten en de gebruikskosten worden automatisch van uw rekening afgeschreven.

Waar te bestellen: Vinci-Autoroutes  &  Bip&Go

Tolbadge kopen met abonnement

Rijdt u vaker dan 1x per jaar over de Franse tolwegen? In dat geval kan een tolbadge met abonnement via de ANWB voor u goedkoper zijn. 

Waar te bestellen: ANWB 

 

tolweg in frankrijk betalen met je creditcard en bankpas
tolweg betalen met creditcard of bankpas

Tolwegen – Betalen met uw Bankpas, Creditcard of Cash

Bij alle péages zijn er tolpoortjes waar u met contant geld en/of met uw bankpas kunt betalen.

De volgende Nederlandse en Belgische betaalpassen worden geaccepteerd

  • Maestro
  • CreditCard (Mastercard enVisa)
  • V Pay (Nederlands)
  • Mister Cash (Belgisch)
  • Bancontact (Belgisch)

Tips voor Betalen bij Tolpoortjes:

  • Bankinformatie: Het is altijd een goed idee om voor je reis na te gaan bij je bank of je betaalpas geactiveerd is voor gebruik in Frankrijk en of er extra kosten van toepassing zijn voor betalingen in het buitenland.
  • Neem een creditcard en contant geld mee: Als back-up is het altijd handig om een creditcard en/of contant geld bij de hand te hebben.
  • Volg de borden: Kijk goed naar de borden boven de tolpoortjes. Deze geven aan welke betaalmethoden worden geaccepteerd.

Met deze tips en informatie kunt u zorgeloos en comfortabel reizen door Frankrijk, genietend van de prachtige landschappen zonder zorgen over tolbetalingen.

 

Onze villa's