Ontdek het Eiland Port-Cros

Ontdek het Eiland Port-Cros: Een Daguitje naar een Paradijs

Tijdens je verblijf in een van onze luxe villa’s met privézwembad aan de Côte d’Azur, mag een daguitstap naar het betoverende eiland Port-Cros niet ontbreken. Dit verborgen juweeltje, gelegen voor de kust van Hyères en Toulon, biedt een onvergetelijke ervaring.

Team Villa’s Aanrader: Onze Persoonlijke Ervaringen op Port-Cros

Als Team Villa zijn wij zelf betoverd door de charme van Port-Cros. Het eiland heeft ons hart gestolen en we keren er telkens weer naar terug. Het kleine, maar o zo levendige haventje met zijn twee stijgers is een van onze favoriete plekken. Hier vind je ook de duikschool waar je een duik kunt boeken om de rijke onderwaterwereld te verkennen.
De restaurantjes aan het haventje, met hun vrolijke kleuren, heerlijke cocktails en Caraïbisch sfeertje, maken elke maaltijd tot een feestje. Niets is beter dan ontspannen aan een tafeltje in het zand, met uitzicht op de baai waar de boten zachtjes dobberen. Team Villa eet graag in het restaurant Hostellerie Provençale, waar in de zomermaanden vaak live-muziek is en ze de lekkerste cocktails en gerechten ‘Á partager’ maken. Hostellerie Provençale

Pure Verwennerij

En als we zin hebben in verwennerij ‘next level’ dan gaan we naar Le Manoir. Hotel-Restaurant Le Manoir: Een stap terug in de tijd. Hotel-Restaurant Le Manoir
Wanneer je van het haventje een pad tussen de pijnbomen volgt, kom je bij een houten hek met daarachter Hotel-Restaurant Le Manoir. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan, het ademt een nostalgische sfeer die je terugbrengt naar vervlogen tijden. Naast het hotel is er een theehuis; ideaal voor een apéro, uitkijkend over de rietgrassen en de opdoemende bergen. Daarna wandel je naar de tafeltjes, overdekt en in het zand, met prachtig uitzicht op de baai waar de boten dobberen. Geniet van de uitstekende keuken en, terwijl de zon ondergaat, de ‘Petit Duc’ (uil) die zijn aanwezigheid duidelijk maakt door zijn ’tuut’ geluiden.

Unieke Snorkelervaring

Als je van snorkelen houdt, adviseren we je om naar het strand ‘Plage de la Palud’ te gaan. Daar is een ‘onderwaterpad’ dat je al snorkelend kunt volgen. Op de borden staat allerlei leuke informatie over de planten en bewoners van de baai. Je kunt je snorkeluitrusting huren bij de duikschool: Sun Port-Cros

Perfect voor Wandelaars

Er zijn verschillende wandelpaden (met bordjes!) die je door de prachtige natuur van Port-Cros leiden. Het eiland is een nationaal park met een overvloed aan flora en fauna. Niet te vergeten: kristalheldere wateren met vissen die zich laten zien.

Fort de l’Estissac:
Het fort ligt boven het haventje en is ooit gebouwd ter verdediging van de Franse kust. Het fort is open voor bezoek; je krijgt een mooi beeld van de militaire architectuur van de 17e eeuw.

Praktische Informatie

Port-Cros kun je bereiken vanuit verschillende havens aan de Côte d’Azur: Hyères, Le Lavandou en Toulon. Denk eraan om te reserveren; zowel voor de veerboot als voor een restaurant. Neem de ferry vanuit Côte d’Azur naar Port-Cros.