Mooiste markt in de Provence: Lorgues

Geniet van een bezoek aan de levendige markt in Lorgues, Provence

Tijdens je verblijf in een van onze luxe villa’s met privézwembad in de Provence is de markt van Lorgues in de Provence een evenement dat je niet wilt missen.

Lorgues : een sfeervolle en kleurrijke markt in de Provence

levendige markt in Lorgues

De markt in Lorgues; wij van Villa Vakantiewoningen komen er graag. Het is een van de grootste en levendigste markten in de Provence, geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Sfeervolle dorpjes in de omgeving zoals Flayosc (5 km), Salernes (12 km), Entrecasteaux (10 km), Tourtour (12 km), Villecroze (12 km) en Aups (19 km) zijn uitstekende uitvalsbases voor een bezoek aan deze wekelijkse markt.

Rij op dinsdagmorgen bijtijds naar Lorgues, parkeer uw auto en geniet van alles wat de markt te bieden heeft. Het is de markt bij uitstek om op uw gemak rond te struinen en net dat ene leuke item te ontdekken.

Proeven mag

charcuterie op de markt in Lorgues
markt in Lorgues, Provence, meer dan 100 kraampjes

Hemelse kruiden op de markt

Vers van het land

kazen in Sainte-Maxime

Lekkere Franse kazen proeven

Er zijn meer dan 100 kraampjes waar lokale boeren en ambachtslieden hun producten aanbieden. Groenten en fruit liggen prachtig gepresenteerd voor u klaar; alleen al de kleuren zijn een plezier om naar te kijken. Uw neus en smaakpapillen worden ook verwend door de boeren die kruiden, specerijen, charcuterie, vlees, de lekkerste kazen, verse broden en vis verkopen. Bij een groot aantal marktkraampjes mag u proeven.

Naast de heerlijke etenswaren kunt u hier ook prachtige kunstwerken bewonderen en kopen, evenals handgemaakt aardewerk.

De markt in Lorgues staat bekend om de diversiteit aan non-food producten die er te vinden zijn. U zult ook kraampjes ontdekken met kleding, leuke hoeden, mooie strandlakens en de bekende rieten boodschappenmanden- en tassen.

Platanen, koffie en lunch

terrasje in Lorgues

De markt vindt plaats in het centrum van Lorgues, onder andere op de centrale Boulevard de la République. Deze straat, omzoomd aan twee kanten door historische panden en platanen die voor schaduw zorgen, biedt een heerlijke ambiance.

Met een keur aan terrassen kunt u overal terecht voor een kop koffie met een vers gebakje, of iets later genieten van een lunch.

Voor meer informatie: See Provence – Lorgues