Eiland Saint-Honorat – Cannes

Ontdek de Magie van het spirituele eiland voor de kust van Cannes

Tijdens je verblijf in een van , mag een daguitstap naar het spirituele eiland Saint-Honorat niet ontbreken.

Als je op zoek bent naar een bijzondere dagtrip tijdens je verblijf in een van onze luxe villa’s met privézwembad aan de Côte d’Azur, dan is het eiland Saint-Honorat een bestemming die je niet wilt missen. Dit kleine, spirituele eiland, gelegen voor de kust van Cannes, biedt een unieke combinatie van rust, geschiedenis en schoonheid.

Abbay de Lérins – De Abdij en de kloostertoren

abdij de Lérins

Het Klooster van Ile de Saint Honorat: Een spiritueel Icoon

De toren van het klooster is het meest herkenbare punt van het eiland. Dit bouwwerk, dat dateert uit 1073, biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt de Estérel, Cap d’Antibes, de baai van Cannes, en zelfs de Alpen zien. Je moet wel even klimmen, maar het uitzicht is de moeite waard.

De toren is een unieke mix van militaire en religieuze architectuur. Oorspronkelijk was de toren bedoeld als verdediging tegen invallen om de monniken te beschermen. Er waren kelders en schuilplaatsen, en de toren werd een van de belangrijkste militaire bouwwerken van de Provence. In de 12e eeuw leefden monniken en een militair garnizoen samen in deze vesting.

Vandaag de dag biedt het klooster een bijzondere blik in het verleden. Het is een plek waar geschiedenis en spiritualiteit samenkomen en een must-see voor elke bezoeker. Je voelt de energie en stilte terwijl je de zilte zeelucht inademt. Het is echt magisch.

Onze tip is om een vroege ferry vanuit Cannes te nemen. De overtocht duurt 20 minuten. Je mag namelijk een mis bijwonen. Plan het goed (de tijden kun je via het linkje hieronder vinden) en als je boft dan hoor je, terwijl je tussen de geurende pijnbomen naar het klooster wandelt, in de verte het zachte gezang van de monniken. Het gezang wordt steeds luider naarmate je dichterbij komt, magisch.

La Tonnelle, het restaurant

Restaurant La Tonnelle, Ile de Saint-Honorat
Pickup by restaurant La Tonnelle
Ile de Saint-Honorat

Na deze indrukwekkende ervaring is een lunch bij La Tonnelle, het restaurant van het eiland, een absolute aanrader. Het biedt een heerlijk menu met lokale specialiteiten en een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee, het naburige eiland Sainte-Marguerite en de glinsterende kust van Cannes. Terwijl je geniet van je maaltijd, zie je zeilboten en jachten rustig dobberen tussen de eilanden terwijl je in de verte een cruiseschip naar kan ziet glijden. Wat deze plek extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de wijn te proeven die door de monniken zelf wordt geproduceerd. Deze monniken fabriceren ‘hemelse’ likeurtjes; zalig om je lunch mee af te sluiten. Daarna heerlijk soezen onder een palmboom met de geluiden van de zee op de achtergrond. Elke eerste vrijdag van maand kun je een wijnproeverij reserveren bij de Monniken.

Er is een cadeauwinkel bij het restaurant waar je de wijnen, likeuren, een kurkentrekker en wat lokale producten kunt kopen voor een perfect aandenken aan je bezoek.

Voor bezoekers van La Tonnelle is het mogelijk om een reservering te maken en opgehaald te worden door een charmante golfkar, een leuk extraatje dat je verblijf nog specialer maakt.

Na een dag vol ontdekkingen en ontspanning op Ile de Saint Honorat, is er niets fijner dan terug te keren naar het comfort van je eigen luxe vakantievilla. Onze villa’s met privézwembaden bieden de perfecte uitvalsbasis om alles te ontdekken wat de Côte d’Azur te bieden heeft, van de historische charme van eilanden zoals Saint Honorat tot de levendige kuststeden en serene dorpjes in het binnenland.